HTML

Munka

2012.04.09. 23:25 demizson bobby

 Írok nehany szot a melorol is. A hely ahol vagyunk az konkretan a viraggyar. Kibaszottul hideg van, ipari betonypadlo. A ”gyartosor”, avagy a production line az alabbiak szerint nez ki: Az egyik vegen van egy applicator, ami annyit csinal, hogy egy hungarocel (angolul polystirene) dobozt kell a futoszalagra helyezni es ez rarak a doboz oldalara egy matricat (tape), hogy Lobelia (ez nemtom mi magyarul, lehet, hogy lobelia?), Upight Geranium (állo muskatli), Trailing Geranium (futo muskatli) French Marigold (ez is mi lehet, ja ez a budoske), Petunia, Begonia, vagy eppen az aktualis biszbasz van benne, es hogy 3 vagy eppen 5 font/ doboz. Na ertitek. A kovetkezo lepes, hogy ez a doboz a sajat laban elmegy egy toltogepbe es megtelik humusszal ala komposzt. A gep utan novenytol fuggoen egy paraszt megdublingeli a humuszt, vagyis egy lemeztablara applikalt csavarokkal lenyomatot keszit a humuszban, hogy az ultetesnek meglegyen a helye. Ezutan az ultetogep szepen beleulteti a novenyt, vagy eppen mellerakja, vagy nem csinal  vele semmit, es itt jonnek a csajok a kepbe, akik ezerrel javitjak az ultetogep elbaszasait. Hat mit mondjak, nem szoktak unatkozni. A sor vegen meg egy kartonkartya kerul a dobozba/ra, amin a virag fenykepe van, es mar mehet is a trolira, vagy a gepbe, ami felpakolja a trolira. Olykor cserepekbe is ultetunk, ilyenkor egy muanyag talcab kerulnek a cserepek (cserepezes vagyis potolas) es a talcra kell tennie gy lemezkeretet (ezt nem tudom hogy hívjk, de azt mondjak cinc), hogy a toltogep csak a cserepbe tegye a humuszt, de a cserepek koze ugye ne.

Van tehat applikalas / Robert, go to the line three to the applicator for me, please.

Cinceles: Robert, go to the line 3 to make the “cinc” for me please.

Kartyazas: Robert, you put the carecardes at line three please.

Es hat a leszedes: Robert, u take off at line 3 please.

Ultetes: Gabriella, u make planting at line 3 please.

Ennel sokkal tobbet nem is kell erteni. Neha elkuldenek cserepezni, ha beszarik valami gep, vagy trolikat csinalni, ami megerolteto es koszi, de neha azert jolesik, mert nem zajos. Egyebkent 6 line van, de nem akartalak vele osszezavarni benneteket. J

 

Sajnos semmilyen vedofelszerelest nem biztosítanak, így magunknak kellett kesztyuket venni, a maszk az lofasz, pedig a line 3-nal gyakorlatilag folymatosan hullik a humusz a fent elhelyezett humuszszallíto szalagrol. En szerencsere kaptam egy rozsaszínut, így amikor eloszor felvettem, akkor a fel munkahely kuncogott, dehat ok is tudjak, hogy nem egeszseges, en meg orultem, hogy a kozeppontban lehettem. J Itt egyebkent is elge lazan veszi a (munka) biztonsagot. Semmilyen oktatas, balesetvedelemi jegyzokonyv nincs es nem is volt. A karavannal a 40 kilos gazpalack kikotetlenul all egy beton jardalapon, se lanc, se tuz es robbanasveszessegre figyelmezteto matrica, nyilt lang, esatobbi.

Megallni nem nagyon lehet, ha valamilyen oknal fogva allas van, akkor takaritani kell, vagy valamit csinalni, mindegy mit. Egyes nok ilyenkor harcolnak a seprukert, amit szerintem egy kicsit komolyan vesznek. En olyankor szoktam takaritani, amikor nem is kene, mert egyszer felpucolom a ganet, es onnantol nem hordjak nekem szet, meg nem porolnak. Teszek ra, hogy kellene-e vagy sem takarítani.

Jah, az uzemi wc az kb egy istallo, nem egy hilton. Otthon egy ilyen hely nem sokaig huzna, mert vagy a kojal, vagy a tuzoltosag vagy vmi hasonlo banda 1-2 bezaratna.

 

 

komment

süti beállítások módosítása