HTML

Landed in UK

Friss topikok

Címkék

Apa kezdődik

2012.03.30. 02:23 demizson bobby

Szóval ott tartottunk, hogy szombat este érkezés, vasárnap ismerkedés. A karavánok a gyártól kb 250 méterre vannak elhelyezve, szépen sorban, azt hiszem 14 db. A mienk tiszta, a nappali és a wéce meglepően tágas. Képek készülnek, csak még a gépen vannak, és holnap reggel be kell menjek a városba a Cashshop-ba (nem vicc) ami a helyi zaci, csekkbeváltó és western union egyben. A körülményeket most átugranám, majd visszatérek a részletekre, inkább a megélhetésről pár szót:

A fedél: a karaván heti 33 fontba kerül, áramért, vízért nem kell fizetni, egyedül a gáz marad. A pecó előtt áll egy 40 kilós gázpalack, arról megy a melegvíz és a főzőcske. Az első palackunk majdnem 4 hétig tartott ki úgy, hogy több éjszaka is azzal fűtöttünk, illetve egyszer elfelejtettük elzárni a sütőt estére, szóval reggelig sültek a valamik. :) A palack 50 fo-ri-nt / Stück/ karaván, ezt mi ugye 6 részre osztjuk, tehát a heti karaván, rezsóval együtt kb 35-36 font (*350). A mosás egy közös mosóban történik, ez a virággyár bejáratánál van, 1 font/ mosás, a szárító grátisz.

Hullban a kollégák 4-500 font körül bérelnek lakásokat, kb úgy lehet számolni, hogy 50-60 font / fő amit fizetnek hetente, ez Londonban megtolódik egy 20-assal.

Közlekedés: a helyi erők vagy autóval közlekedik, ugye itt kaka összegekért vannak az autók, vagy biriglivel. Mivel Hull és környéke nem egy London méret, így a bringa egyértelmű megoldás minden humán transzportra, aki nem sportos lábú, vagy kezdő bevándorló, annak marad a taxi. A taxi lófasz, fillérek. Kb 10 km lehet a belváros, 8,5 fontért bevisz, de a multkor 6-an jöttünk egy nagy autóval és 11,30-ba került alles zusammen. A taxirendelés már neccesebb, mindenkinek én rendelek autót, és volt már olyan, hogy szart sem értettem, meg volt olyan is, hogy minden simán ment. Sajnos a halál faszán lakunk és néha nem egyszerű elmagyarázni, meg persze sok múlik azon, hogy mennyire durva a diszpécseres helyi erő. Ha hadar, akkor kb egy nagy sima EKG vonalat átok magam előtt, miközben görcsölve koncentrálok a kulcsszavakra, íme egy példa:

Hello, my nam is Robert, i'd like to order a taxi.

........................time?

Itt elmondom, hogy most.

................................................from?

Itt elmondom honnan.

.......................to?

Itt elmondom hova.

......................

Itt ha sokat dumál, akkor azt mondom "ok", ha kérdez, akkor azt, hogy "yeah".

És akkor jön a taxi, már csak várni kell. Sajnos sokat,általában 20-30 perc. Meglepő, de előfordul, hogy más számot hívtam, mint amilyen taxi jön, de itt semmi sem a rendes mederben folyik, erre hamar rááll bárki szervezete.

A buszt még nem próbáltuk, de nem drága, úgy emlékszem 2 vagy 2.20 a napijegy.

Étel: ez nem étel, ez szar. Konkrétan. Minden curry-s meg minted. A péknek a faszát. Heti egyszer, pénteken visznek az ASDA-ba vásárolni. Az asda garantált 10%-kal olcsóbb minden más áruházláncnál, és elég jófejek. Az eladók segítenek, mosolyognak, élmény oda járni, ráadásul majdnem minden héten találkozok Vicky Pollard-dal. Szóval nem nagyon van időnk főzni, így sok konzervkaját veszünk, vagy sütős cucokkat. Hasonlít Dániához, hogy itt is megvan a drága, meg az olcsó kategória, csak itt annyival gazdagabb a választék, hogy itt mindenből létezik olcsó, és majdnem mindenből létezik hiperolcsó is. Azt látom, hogy akármit veszek, 10-20-30%-kal olcsóbb, mint otthon. Persze a minőségi húsra ez nem igaz, de ezek sem attól ilyen pudingképűek, inkább a sok szar currys kaja miatt. A heti bevásárlásunk: ha lesz időm, akkor egyszer részletezem, kb 65 és 77 font közé estek eddig, de ebben minden benne van. Banán, narancs, sok csoki, sok csipsz, kávé, tej, fűszerek, kenyér, tészta, konzervek, felvágott, sör, joghurt, olaj, egy csomó sajt (Red leicestert, Danish blue-t és a Mature cheddart ajánlom figyelmetekbe) meg mittoménmi, minden, ami kell, kipróbálunk elég sok dolgot, aminek szép színes a csomagolása.

Ezzel látjátok az összes költséget: nagyjából fejenként: 35+35=70 font/hét.

Tudom, nagyapa most azt kérdi, hogy mennyi AZ összeg. Részletezem majd, de mivel mindjárt kelnem kell, mondom röviden a múlt hetit: Brutto 530, nettó 480.

Innen matekozzatok egyedül, a viszont látásig!

 

komment

süti beállítások módosítása