HTML

Árnyalás

2012.04.09. 23:24 demizson bobby

  Kicsit árnyalni kell a képet, mert ez így tul jol hangzik. Az elso heten megerkezesunk utan hetfo reggel 11-kor kezdtunk es azon a vasarnap nem dolgoztunk, így kb 300 fontot kaszíroztunk. Azota nem is volt szabadnapunk, a masodik, illetve harmadik heten 70 orat dolgoztunk, így jonnek ki a szep szamok. A mult het megint gyengebb volt, ugyanis nem volt annyi tulora, kb 366 fontot kaptunk. Nem akarom, hogy a zsebemben turkaljatok, meg nem is dicsekvesnek szanom, hogy mennyi az annyi. Az ok amiert leírom az a kovetkezo, figyelem, matekora kovetkezik:

Ahogy elozoleg említettem, a megelhetes kb 35-40 font/fo/het, ehhez nyugodtan hozza lehet adni egy tizest, met ugye neha vasarolni kell zoknit, rucit, ilyesmit, így egy visszafogott 50-nel tartunk. Ebben nincs benne, hogy kavezoban kavezzal, sorozoben sorozzel, etkezoben etkezzel, moziban......., de egy eros otthoni ellatast azert takar. Nagyvarosban ugyanez ugye megtolodik a berlettel, szamoljunk Londonnal, az 35 font. A lakas ugye 70-80 font, vagyis alltogether kb 150 font kiadas/het. Namost az egyszeri paraszt nem nagyon szamithat jobbra a minimalbernel, vagyis 6,08/ora, meg akkor sem, ha a helyi ugynokseges erok 6,36-ot kasszíroznak. Hosszu tavon nagyon sok az apro kulonbseg is, de az egyszeruseg kedveert szamoljunk 6,1-el. Heti 40 orat lenyomsz valahol, mert ilyen tuloras cuccra, mint ami itt van nalunk, olyanra nem nagyon szamithatsz.

Az heti 244 font bevetel. Jo esetben heti 90 fontot sporolsz, ami durvan 31.000 Ft. Havi 120 szepen hangzik, de ehhez azert folyamatos munkanak, jo alberletnek kell lennie es nemi szorakozas megvonasnak. Ebbol viszont nem szamoltunk adot. Ha mar egyszer folymatosan dolgozol, akkor elobb-utobb fizetned kell, ami pontosan nemtom mennyi, de kb 15%, ahogy így a tobbiek emlegetik az osszegeket+ a tb, ami szinten hasonlo osszeg, szoval marad a havi 80.000 megtakarítas.

Ugyanezt lehet abbol a szempontbol is nezni, hogy hany orat kell az ugynokseg dolgoztasson, hogy ne halj ehen, ez pedig nagyon egyszeru matek, mert kb 30 orat. Ez viszont veszelyes, mert ha heti 2 nap nem tudnak melot adni, akkor maris bukta, vagy ha szabit veszel ki akkor szopozonaba kerulsz.

Ki kell ezt persze egeszeiteni egy masik latasmoddal: a penzt egy ido utan nem szabad atvaltani forintra. Egysegkent kell kezelni es maris nem tunik draganak a 800 Ft-os kave. Hullban kb 2,3 font egy sor, 25 perc munka ara, otthon ez  450, amit kb ugyanennyi munkaido alatt kerestem meg.

Hat kb így nez ki a matek az angliaban.

Ennyit akartam ide irni, de eszembe jutott meg vmi: Ajanlom megtekintesre az asda.com –ot, ami a legolcsobb szupermarket. Elvileg 10%-kal olcsobb, mint barmi mas. Most van egy kulon akciojuk, ha 40 font felett vasarolsz, akkor a blokk adatait megadva a honlapjukon, ok kimatekoljak neked, hogy mashol az mennyi lett volna, es adnak egy 5 fontos utalvanyt, amit bevalthatsz, ha megint 40 font felett vasarolsz. Asszongya hogy van 2 utalvanyunk, es mindig 40 font felett vagyunk…..hadnemongyam….

komment

süti beállítások módosítása